lovvu Dobbu

Friday, March 7, 2025

.: BERBUKA 5 RAMADAN :.

Assalamualaikum.. 

Laun berbuka semalam. 

Jadi ikan sardin masak asam kita. 
Plus telur dadar. 
Nasi goreng sahur tu, panas kan balik. 
Sayur campak dalam kuah asam tu. 
Ada buah tembikai juga, tapi dok dalam peti ais dulu, bagi sejuk. 

Alhamdulillah, rezeki hari semalam. 
Hari nie apa pulak ya. 
Hihihi. 

Salam Jumaat semua. 
Dah baca Al-kahfi belum? 

Till then, see ya. 

20 comments:

  1. laun pun boleh ya linda...
    tahu puasa hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lanun agaknya tu... hahaha...type dekat hp je...tak dan nak baca banyak kali...

      Delete
  2. lauk yg mudah tp menyelerakan. Selamat berpuasa ye...

    ReplyDelete
  3. Simple tapi sedap...Yg confirm kenyang =)

    ReplyDelete
  4. samalah ana pun wajib ada buah tembikai / mangga utk iftar hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi, kalau dah makan buah.. Tak makan yang lain dah..

      Delete
  5. Nyum Nyum untuk semalam, hari ni nak masak apa?. Huhu buntu ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. Nak memasak untuk buka puasa lagi buntu rasanya

      Delete
  6. Belum fikir lagi nak masak apa untuk hari ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie dalam tak sempat fikir, menu berbuka best2 semuanya

      Delete
  7. Yeay jadi plan masak lauk asam tu 👍🏻
    Akk buat asam pedas kot hari ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap juga asam pedas.. Tp, linda selalu guna pes je.. Hihihi

      Delete
  8. lauk simple asalkan makan sampai licin. kita time puasa ni pun tak lalu sangat makan banyak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. Anak2 nie kadang makan banyak, kadang makan tak makan.. Pening mak pun

      Delete