lovvu Dobbu

Friday, March 31, 2023

.: IV PPA N29 KPWKM :.

Assalamualaikum..
pagi2 nie bukak emel..
terus nampak yang nie..

panggilan interview Pen Pengurus Asrama
terus jadi seram sejuk...

haisyh...debo betul..
baru nmpk emel panggilan...

kang time interview, cmno lah agaknya.
semoga dpermudahkan urusan cikpuanLinda
last interview 2014
uwaaaa



memang kids 4M pun kene cuti sekali la nmpaknya
apaknye pun kene cuti jugak lah gini
takkan nak bawak anak2 p pusta interview plak kan
doakan urusan cikpuanLinda dipermudahkan
kita usaha je...rezeki Allah yang tentukan..
insyaAllah...

till then, see ya

 


p/s - sape yang pernah IV SPA semenjak 2 menjak nie..meh la share skit tips nya

Thursday, March 30, 2023

.: KOMPILASI INSAN BERMATA EMPAT :.

 Assalamualaikum..

jenuh nak carik gambar selfie sendri nie...
kikiki...sebab nya mcm tak yakin nk bergambar sendirian...hahaha
takot org kata kita perasan cantik pulak 🀣🀣

sebenarnya saja nk dijadikan content hari nie...
kompilasi ke complication??? seorang cikpuanLinda yang bermata empat
stat pkai cermin mata dari sek men lagi..tingktan 2 @ 3 gitu lah
igt lagi dulu2 cermin mata mahal..yelah sebab kita pun dari family susah kan
tp rse mcm tetiap tahun gak tuko..kebanyakan nya seba patah la...hahaha
zaman dulu haruslah cermin mata yang frameless @ half frame..
baru lah trendy gitu
bapak soh pilih yang ad frame..x nk kabo nya...sebab beso..hahaha
tapi, mmg takdelah gambo masa sek men dulu.. hahaha


paling lama nie haa time dekat U 2008, 2009 gitu lah
time belemuih...
hitam...sun burn saja...hahaha


nie dah keje dalam 2016 kot nie
nmpk lah ayu skit kot..hahaha


hat nie plak tahun 2021 tak silap
kekadang rajen..
kita lilit lah shawl tu


hat nie tahun 2022
nk carik gambo pasport takde weyhh
selfie je lah jawabnye..lepas tu crop...
hahaha...mudah betul


yang nie pun 2022..
tp kejap je pkai cermin mata nie...
selamat dah si bongsu tu dudukkan...
patah.. baru buat hujung tahun 2021..
konon meraikan kene paksa tukar tempat keje (pujuk diri sendri lah konon nye)

paling latest
baru selfie hari nie.. 30/03/2023
sempena buat mata baru...hahaha
alaaaa... murah je.. rm39 sekali ngan lens..
eh mana dapat...
cawangan di sekitar selangor...

dan baru lah cikpuanLinda perasan
selalu nya mata cikpuanLinda semua ke arah merah, maroon atau hitam
nie first time amik yang kaler cerah gini

lama dah nk buat mata baru..
tp baru sempat nak buat..
yang lama helok lagi..
cuma mmg dah terbiasa akan ada spare..
buat2 terdesak..
kdg2 careless skit..merata tauk spek mata nya...hahaha
tu yg kata huru hara tu...

alhamdulillah rabun x teruk sangat
so kalau terdesak, stil boleh drive without glasses
eh..nie kiranya cermin mata raya lah ye...hahaha
bukan baju je baru..
cermin mata pun nak baru...takmo kalah betul

till then, see ya

Wednesday, March 29, 2023

.: WORDLESS WEDNESDAY 3 :.

 Assalamualaikum..

perbezaan karakter
profil pic wassap incikSuami dan cikpuanLinda

incikSuami pilih yg sopan
cikpuanLinda pilih yang huru hara

boleh nmpak kan sape yg lebih huru hara 🀣🀣
 

till then, see ya

Tuesday, March 28, 2023

.: congratulations on your promotion :.

 Assalamualaikum..

lambat sikit cikpuanLinda update..
tp takpe lah..nak kan kenangan tu tersimpan rapi je kan
sini je lah platformnya
majlis perbarisan sempena Peg Memerintah (CO) baru 17 RAMD PARA
disekali kan dengan majlis kenaikan pangkat anggota
Alhamdulillah rezeki incikSuami terlibat dalam kenaikan pangkat


dipilihnya hari mantai
sebelum nak puasa tu
betul-betul piau 17 RAMD nie
nie bulan puasa je rehat..
lepas bulan puasa eksasis sahaja...



tahniah incikSuami πŸŽ‰πŸŽ‰
maaf lah CO yang pkaikan pangkat awak...
takde rezeki saya nak pkaikan..
sebab PJJ nie haaa...
kalau kerja kat Melaka je...
zass dah smpai dengan uniform kerja lagi...hihii

yang best nye kalau ad pemakaian pangkat secara terbuka gini
wife masing2 boleh turut hadir untuk pkaikan pangkat suami

simboliknya, isteri adalah kekuatan suami..
jadi isteri diberikan penghargaan untuk memakaikan pangkat si suami..

Alhamdulillah, cikpuanLinda berkesempatan uk yang sebelum nie..
so ad lah jugak kenangan nya..


habis upacara pemakaian pangkat
ikrar ler apa lagi...

semoga incikSuami dapat memikul amanah yang diberikan dengan penuh tanggungjawab 
semoga cikpuanLinda bertambah tabah (yang penting gaji isteri ikot naik 🀣🀣)

tentera tak sama ngan awam

yang tahu je tahu maksud tersirat..
sebabkan tentera officialy sign 10 jari..
kerja 24h 7days per week
jadinya faham faham je lah kesibukannya..
nak2 duduk unit bz memanjang nie...
sabo je lah

apa2 pun sabar banyak2...
lagi sikit je nk tunggu until he fully mine.. πŸ˜†πŸ˜†


till then, see ya

Thursday, March 23, 2023

.: KEPUTUSAN UJIAN PSIKOMETRIK PEN PENGURUS ASRAMA N29 KPWKM :.

 Assalamualaikum...
ingat tak last week cikpuanLinda ada menduduki ujian Psikometrik utk jawatan PPA N29

dah almost seminggu, hari2 dok bukak email, xd lah pemberitahuan keputusan ujian
selalunya SPA email nak bgtau melepasi tahap ke tak

jadinya hari nie teringat lah nk chek sendri dekat website SPA
banyak rupanya jwtan yang ada ujian psikometrik

scroll2 sekali..
tekan lah dekat jawatan Penolong Pengurus Asrama N29
masukkan lah no Ic cikpuanLinda, tekan hantar..


.
.
.
..
.

KEPUTUSANNYA..

ANDA MELEPASI TAHAP 🀩🀩
Allahuakbar...Alhamdulillah 
terkujat cikpuanLinda
sebab tak bajet pun...

mcm previous entri..
kekosongan 1 je...
so just jawab ikot hati je lah...
rupanya ada rezeki...

then katanya tgu panggilan temuduga, tarikh akan diberitahu kelak
aiyoo,,gugup plak dgar temuduga nie...
nk kene sedia ap nie weyh... πŸ˜…πŸ˜…

Alhamdulillah...
one achievement unlocked...
rezeki bulan Ramadhan lah kiranya...

banyak rezeki yang Allah yang berikan
kite je yg lali..yg alpa...
semoga Ramdhan kali ini membawa seribu satu rahmah dan keberkatan dalam hidup kita semua...Aamiin

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN PADA SEMUA
SELAMAT BERPUASA
SEMOGA DIBERIKAN KESIHATAN KEPADA SEMUA UNTUK MENJALANI IBADAH PUASA
INSYAALLAH, AAMIIN

till then, see ya

.: Mess Night @ MMR (MaKan Malam Regimental) :.

Assalamualaikum..
Nak share kt sini sebagai kenangan yang tak bape hari lagi nak jadi wife tentera nie

MMR = Makan Malam Regimental @ Mess Night
kalau utk LLP anggota yang berpangkat Sarjan ke atas sahaja..
kalau Pegawai ter pakai utk semua walaupun ko Leftenan Muda

ok ad 2 kategori..
kalau tajuk nya
MMR Dining In - just anggota sahaja
MMR Dining Out - anggota dan pasangan

so MMR kali nie Dining Out, sebab SMR (Sarjan Mejar Rejimen) nak pencen dah ..
so, kita meraikan dia lah...gitu..

kali nie MMR berlansung dekat La Crista Hotel, Melaka
makanan not bad lah...
tp hall dia kecik dan x kedap udara..
boleh dengar bunyi event kt hall sebelah

so, macam biasa tagging nama nie mmg wajib ada lah
sebab tempat memang dah di susun ikot kekananan

menu yang dihidangkan
mcm biasa ada 3 meal lah
memang xd lah gambo2 meal nya..
sebab protokol kan..henset semua simpan time makan
makan pun ikot muzik.. πŸ˜†πŸ˜†
muzik berhenti..makan pun kene berhenti...

meh la share sikit gambo berdua..πŸ’πŸ’
bukan selalu nak nmpk incikSuami pkai baju gini..
baju no 3 pun cikpuanLinda jarang nk nmpk dia pakai
yang lagi x pernah nmpk dia pkai sepnjang 11 tahun berkawen nie..
baju one dress dia...
memang cikpuanLinda tak pernah nmpk dia pakai...

kak Naz nie baik sangat..
dia tgh pegnen tu..
jangan badi pegnen tu melekat kat cikpuanLinda sudah lah πŸ˜…πŸ˜…

nie gambar sebelum majlis bermula..
memang akan amik gambar beramai2
jadi ini semua pasangan anggota2
naseb baik dok depan...
senang nk carik..


btw, nie kali ke2 cikpuanLinda join MMR
mula2 yang nie pun mcm tak nak join..
sebab event hr jumaat, cikpuanLinda kerja kat Selayang
x sempat nk sampai kalau gerak lepas habis kerja
so, kita cuti je lah..

tak lama dah nk bergelar isteri tentera nie
incikSuami dah nk tamat perkhidmatan
semoga yang baik-baik je utk kami sekeluarga...Aamiin

till then, see ya

 

Wednesday, March 22, 2023

.: wordless wednesday 3 :.

Assalamualaikum..
sila jangan terkejut..
risau sebenarnya bila nk post nie...



till then, see ya
 

Monday, March 20, 2023

.: WELCOME TO SCHOOL 2023/2024 :.

 Assalamualaikum..
Alhamdulillah masih diberi nafas hingga ke hari ini

20.03.2023 
welcome back to school kiddoss

si abg2 tu dah 3 sek masuk sek yang nie
bertabahlah ye anak2
semoga yang baik2 je di sek baru..
InsyaAllah di permudahkan urusan kita
tgal PJJ dengan incikSuami je lagi
cikpuanLinda lah maken sado urus 4 kiddos tu sendri πŸ˜…πŸ˜…


dedek pun dah sekolah tadika 5 tahun..
tak sempat nk amik gambar dedek kat sekolah td
tp bila cikgu pgil dia abg..dia terpinga2 jap...sebab selalu family members pgil adik je..πŸ˜†πŸ˜†


wah..meriah sek abang2 ngan kakak..
ada maskot haa...
semua sekolah dah buat cmnie..
tak nak bg anak2 rase berdebar...


Alhamdulillah, terima kasih sebab ada hari ini utk cikpuanLinda dan 4 kiddos
esok baru lah hectic life tok cipuanLinda

till then, see ya


Wednesday, March 15, 2023

Thursday, March 9, 2023

.: THRICE THE CHARM GIVEAWAY BY ATIQAH, NABILAH SAMSUDIN DAN NHMM :.

 

Assalamualaikum



yang best nya berblogging nie

ada giveaway (GA) @ contest

kalau tgh blur2 nk tulis apo

join GA pun dah jadi content

hihihi

lepas tu, boleh BW blogger yang join GA (boleh tambah kawan)

mana tahu ada rezeki menang GA 😁😁

hadiah yang ditawarkan pun banyak taw...


till then see ya

Tuesday, March 7, 2023

.: rasa Kopi sebenar Frenche' Roast :.

 Assalamualaikum
rasa kopi sebenar

dok terpengaruh jugak nie...viral kopi jenama Frenche' Roast 
so kita pun try lah pek2 kecik
yup..ada je jual kt kedai eco
dah taw sedap
boleh la beli yg pek besar


bagi cikpuanLinda yang x pencinta kopi sangat (sebab cikpuanLinda x suka pahit kopi nie) πŸ˜†πŸ˜†
tp Frenche' Roast nie memang sesedap rase
tak pahit sangat
tak manis sangat
kene lah ngan tekak nie


nampak tak bebuih cinta dia tu.fuhh memang minum sekali nak lagi lah.
lgpun dah ada dalam tin
mmg pilihan pertama lah kalau cikpuanLinda yang kene drive

anak-anak pun minum skali
so, sedap lah tu.



yang warna biru je tak pernah cuba lagi

boleh buat stock nk puasa nie..
buat sahur, senang..x payah nk bancuh2 air dah

till then, see ya





Monday, March 6, 2023

.: UJIAN PSIKOMETRIK PEN PENGURUS ASRAMA N29 KPWKM :.

 Assalamualaikum

Alhamdulillah, rezeki pagi2 bukak emel. panggilan ujian psikometrik jawatan Penolong Pengurus Asrama N29 di Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat

mari kita cuba lagi...


iklan jawatan kosong



jangan putus asa gais...
walaupun kekosongan 1 je πŸ˜…πŸ˜…

kita cuba je jawab..
mana taw rezeki kan...

till then, see ya

Thursday, March 2, 2023

.: KEPUTUSAN UJIAN PSIKOMETRIK PEN PEG SAINS (KIMIA) C29 :.

 

Assalamualaikum



keluar dah keputusan ujian psikometrik πŸ˜€πŸ˜€

tapi belum ada rezeki
kata nya TIDAK MELEPASI TAHAP πŸ˜†πŸ˜†

aigoo
xpelah
percubaan kan
jangan pernah mengalah
mari kita cuba lagi nanti

yang penting jangan berputus asa
zaman sekarang memang banyak saingan

insyaAllah ada rezeki lain yang menanti
cikpuanLinda pun takdelah menaruh harapan sangat pun
sebab jawapan ikot sedap rase je nak jawab
hihihi

till then, see ya