Assalamualaikum
Kerap sungguh masak puding caramel dalam 2minggu nie.
Yang pertama untuk majlis tahun 6 abang Mu'az.
Lepas tu, untuk jamuan akhir tahun sek agama, req by abang Mu'az jugak.
Kali ke3, dedek pun request jugak nak puding karamel mcm abang Mu'az untuk jamuan tadika dia.
Ibu layan kan jelah, selagi bahan ada.
Beratur lah bekas puding nie atas kabinet.
Naseb baik ada kabinet nie, boleh susun atas dia.
Selepas diisi dengan puding nya.
Kalau berjualan nie, laku juga ya.
Selalu orang jual berapa sebekas?? Hihihi
Simpan dalam peti ais yang comel je tu.
Naseb baik muat semua bekas dalam peti ais 1 pintu tu. 🤭🤭
Bekas polistren nie memang ada kat rumah.
Kalau balik sabak bernam, bawak sekali.
Beli lauk2 fresh dekat market bawak balik selayang.
Penuh bekas polistren tu, dapat 40 bekas.
Ok lah tu, nama pun jamuan.
Pot luck makan sorang sikit, jadi banyak jugak nanti.
RESEPI PUDING KARAMEL (bekas dadih)
- Secawan gula pasir (utk buat karamel nya).
- Setengah cawan air panas (lepas gula cair sepenuhnya).
Untuk puding nya :
- Satu tin susu cair.
- Agar-agar 20g.
- Sesudu kecil tepung kastad.
- Setengah tin susu pekat (manis ikot individu ya).
- 4 cawan air masak (linda sukat guna tin susu cair tu je).
- Campur semua, masak sampai mendidih kuat.
Dah siap isi dalam bekas, simpan dalam peti sejuk.
Sedap makan sejuk2.
Adik ipar dah request suruh buat hari raya nanti.
Linda cakap, kena suruh mak duduk depan, kalau tak, malu nanti nak buat. Hihihi
Till then, see ya.
puding caramel sedapnyaaaaa! puas hati dpt buatkan utk anak-anak bawa jamuan sekolah hehehe
ReplyDeletesedapnya!!!
ReplyDelete