lovvu Dobbu

Wednesday, December 6, 2023

.: HUJUNG MINGGU TRIP PART 2 :.

Assalamualaikum..

cikpuanLinda sambung entri nie taw
kitorg satu family plan nak p Kampar
rumah kakak saudara cikpuanLinda (anak saudara mak cikpuanLinda)

insya-Allah kak Ani nak p menunaikan umrah bersama keluarga nya mgu depan
semoga selamat pergi dan balik, serta mendapat umrah yang mabrur..Aamin

semoga ada rezeki cikpuanLinda sekeluarga menunaikan umrah juga nanti..Aamin

dari pagi semua dah kelam kabut bersiap..
maklumlah ramai anak2 kecik..hihihi
tp yang nie, rileks je tido tak kesah apa pun
yg paling last bangun...
tu pun lepas kene kejut ngan papa dia..
sian pulak dia

anak dara dua orang nie kemain lagi...
siap make up haaa

dah siap semua..
kitorg pun gerak lah
konvoi 4 biji kereta

kikiki

memula tu ikot je semua 1 line..
depan sekali adik cikpuanLinda ngan mak bapak
cikpuanLinda kete last sekali, of course yang drive incikSuami
sampai satu simpang, kete kak mas ngan kete esah bagi signal kanan
incikSuami pun pelik, sebab dia nmpk kete depan skali, Izhar bawak bagi signal kiri

cikpuanLinda x bawak kete, so x fokus lah..
sebab mlas nk arah2, bio je incikSuami nk drive..hahaha
tp dah 2 kete depan bagi signal kanan, cikpuanLinda cakap folo je lah kete depan

dan kitorg 3 bijik kete pun belok kanan
nak dijadikan cerita, Izhar call tnya "Eh, korang kat mana nie?tgok kt belakang x nmpk pun kete?"
rupa-rupanya betul daa..
kitorg 3 bijik kereta nie salah simpang

cikpuanLinda call kakak n esah, gtaw lah soh tgok waze n patah balik
incikSuami pun dah patah balik lah
kakak yang sulung nie, moody sikit bila dah salah jalan
terus katanya nk balik..hahaha

kemain dia merajuk, dalm grup family siap kabo suh cikpuanLinda amik anak2 dekat kg
sebab cikpuanLinda plan, dari kampar tu terus je balik selayang
tak payah nk patah2 balik lagi..

adik yang bongsu drive kete kakak tu, dia rileks je.
last2 patah balik jugak diorg..
Alhamdulillah, semua smpai rumah Kak Ani

meriah kan..
yang kali nie penuh adik beradik cikpuanLinda plus pakcik dari penang suami isteri (abang mak cikpuanLinda)
malam tadi penuh adik beradik Kak Ani

kakak cikpuanLinda marah kitorg laki bini spoil gambo...
ehhh...
helok apa gambo kitorg...hahaha

nik adik ipar cikpuanLinda ngan meera debot
gelak lah dia sebab papa dia agah dia...
kalau dak, muka nk tido je...
hahaha

sempat adikIpo ai buatkan bekal
Vietnam Spring rolls
cikpuanLinda mmg x pnh makan, incikSuami yg selalu beli, tp dia makn sendri je
cili dia mmg pedas
hat yg nie hantu pedas..

tp nie pun adikIpo buat jual..
kdg2 dia rajen, dia open order

apa2 pun, 
Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk berkumpul bersama keluarga...
semoga ad rezeki lagi kita berkumpul..Aamin

till then, see ya

 

12 comments:

  1. wahh..vietnam spring roll...sedapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... Sedap... Hihihi.. Air tgn adik ipar

      Delete
  2. selamat menunaikan umrah kpd Kak Ani....penumpang moody x pe, jgn driver yg moody...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih nohas ucpnnya..
      Haa, taw xpe.. Jgn driver yg moody

      Delete
  3. Semoga dilancarkan untuk kak Ani ibadah umrohnya hingga nanti kembali ke Malaysia yaa. Dan semoga kakak ada kesempatan untuk ibadah ke tanah suci ­čÖĆ

    Sedaap spring roll tuh. Saya suka sangat. Tapi blm pernah buat sendiri ­čśä

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamin2... Terima kasih ataa doanya fanny...
      Melihat adik ipar buat spring roll nya, mudah saja.. Cuma sos nya lah mungkin renyah sedikit... Kalau nk mudah, pkai sos thai yg segera je.. Hihihi

      Delete
  4. Replies
    1. Alhamdulillah... Adik beradik Linda ad 6 orang... Sorg je belum kahwen.. Jd cmpur kanak2 riang... Penuh rumah..

      Delete
  5. Bila keluarga besar berkumpul, tu la moment paling indah... Kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ah.. Betul sgt.. Lepas keluar lah kisah lama perangai sorang2... Hahaha

      Delete
  6. Memang best kalau kumpul ramai2 ni, lagi best kalau ada makanan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu paling best...tp x nak jadi tukang masak...nk jadi tukang makan je...kikiki

      Delete