lovvu Dobbu

Thursday, December 7, 2023

.: DAY 26 - MY SCHOOL :.

 Assalamualaikum

walaupun dah tak on track
ajom lah kita sambung 30hari cabaran menaip

­čÉ× SEKOLAH SAYA ­čÉ×

cikpuanLinda punya zaman persekolahan
hambar skit
2 sekolah je yang p..hihihi


cikpuanLinda membesar dekat kawasan ladang kelapa sawit, jadi sek nie mmg dalam ladang
nak masuk ke dalam kena naik feri
menyeberangi sungai, naik dari selangor mendarat dekat Perak

tp cikpuanLinda mmg dok kt perak
semua cikgu baik2
ada yang masih contact, ada yang dah meninggal dunia, ada yang x tahu ke mana, tp masih igt nama2 semua cikgu

terima kasih cikgu atas jasa2 mengajar kami anak2 estate nie
tak semua cikgu sanggup dtg ke pedalaman


fuhh, hebat ko masuk SBP
alhamdulillah, masa UPSR dapat 5A, layak lah
lagi pun masa cikpuanLinda persaingan tu x banyak sgt
dan masih diambil kira permohonan dari sek2 terpencil dan pedalaman

kalau sekarang nie, tgok kat SBP majoriti kereta parents masing2 dah hebat2
zaman cikpuanLinda dulu, sape yang ad kereta tu kira berada dah la

Alhamdulillah, walaupun tak berjaya kerja hebat2 macam kawan2 yang lain
cikpuanLinda berjaya juga menjadi diri sendri

terima kasih banyak2 pada semua guru2 yang dah membimbing cikpuanLinda secara lansung ataupun tidak lansung
semoga kalian sentiasa sihat selalu dan beroleh pahala yang berpnjangan atas ilmu yang telah dicurahkan..

till then, see ya

p/s - agak ada ke di kalangan blogger yang 1 sekolah ngan cikpuanLinda nie...hihihi

16 comments:

  1. Zaman sekolah memang kenangan terindah kan

    ReplyDelete
  2. Sikit nau foto sekolahnya... up la banyak sikit....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hat tu pun mr gugel...linda xd simpnan gambo...time tu kamera pun xd..kalau ad pun, gambo kt kg lah uncel

      Delete
  3. Masa sekolah memang masa yang paling indah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah.. Betul sgt, ngakk perlu mikirin apa pun.. Cuma pastikan gred nya kena selalu bagus

      Delete
  4. Rindunya sekolah... macam2 kenangan ada, sebab zaman tu zaman kegilaan...eh tapi kalau kak linda mungkin takde kegilaan sangat kot? zaman akak mesti sume student baik2.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Ammi punya challenge pun utk 3 hari lagi terbengkalai. Mood dah kene sorok.

    Wahhhh budak SEMESTI. Bukan calang2 dpt masuk SBP ni.

    Masa sekolah menengah dulu org tanya skolah mana pun malu nak cakap…sebab ammi plg teruk di Seremban. Tp alhamdulillah jadi org

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... Rezeki nk merasa masul SBP ammi...
      Tp anak2 x nmpk lagi yg ikot jejak nie, atok nya dah dok berzikir je kat maknya... Hahaha..

      Go go ammi.. Skit lagi nk habis

      Delete
  6. Kenangan paling terindah mesti la di zaman sekolah rendah dan menengah.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sgt tu...
      Mcm Linda dpt masuk sek men lah.. Sebab zaman kecik2 dulu susah.. Makan ayam time raya je, tu pun yg bapak bela.. N sembelih sendri time raya..
      Masa masuk sek men, hr lauk ayam, masa mula2 eksaited.. Lama2 jemu dah.. Hahaha

      Delete