lovvu Dobbu

Wednesday, July 10, 2024

.: BAYOU LAGOON @ BUKIT KATIL, MELAKA :.

Assalamualaikum..

baru sempat nak menaip
weekend yang panjang hari tu, kami p mandi-manda dekat Bayou Lagoon
ibu buat kutipan RM50 sorang... hahaha
kejam betul ibu..
biar diorang tahu, nak p mandi kolam, nak bercuti itu bukan mudah...
lagi satu, sebab nak kurangkan nilai RM yang diorang kumpul nak beli henset...hahaha
motif sangat ibu nie kan

sebelum mandi , mak pak selfie dulu
anak-anak tak sabar, dah terjun kolam..hahha

kawasan pool dia kecik je
tapi ada 3 jenis pool
sebab nie sekali dengan apartment kan

masa nie dedek p mana ntah
tak banyak ambil gambar pun, sebab casing yang waterproof tu kat rumah Melaka
malas pulak nak singgah-singgah..
kitaorang dari selayang terus ke Bayou Lagoon
nak beli baru, nak menyinggah pun malas...hihihi

jadi snap sikit2 je, lepas tu terus masuk locker semua barang-barang berharga

lama 4 beradik nie berendam..
sampai pukul 12tgh, siap mandi tukar baju semua dalam 5.30petang
sebabkan Bayou Lagoon nie attached apartment, pengunjung tak ramai sangat awal tu
start lepas asar tu baru nak mula ramai

puas lah 4 beradik nie, bertukar-tukar kolam

nie je ada kenangan, time nie ibu ayah dah siap mandi tukar baju
tunggu anak 4 nie haaa, tak keluar lagi dari kolam
jadi sempat lah amik gambar sikit-sikit time dalam kolam haaa



nampak tak slide warna warni belakang kak M tu??
dedek selamba je main slide tu..paras kolam ni sampai pinggang dedek jugak lah
Linda main slide 2x je
asal sampai je atas, hati terus berdegup kencang nak turun tu..
eh, memang air masuk tekak , hidung semua lah

abang Mu'az orang pertama mandi, tukar baju
sebab dia dah lapar..hahaha
hitam muka sunburn
Linda bawa je sunscreen, tapi tak pakai pun...hahaha

eh...kenapa pilih Bayou Lagoon
sebab dalam banyak-banyak pool dekat Melaka, yang nie je belum masuk, dan yang nie murah sikit time weekend n holiday

adult - RM32
child (7-12yrs, inc yang lebih 90cm) - RM24
walk in  (parking fee) - RM4

jadi fund yang terkumpul tu, lepas duit tiket dan makan je..hihihi
yang lain semua fund ibu jugak..
sekali sekala kan...

till then, see ya

 

24 comments:

  1. cikkak pnh gi taman ayer asahan melaka tiga negeri tu? mcm menarik jugak., hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asahan pun tak pernah pergi lagi... Yang kolam air panas jasin, memang selalu.. Cuma baru2 nie ad kencing tikus... Seram pulak, tgu reda dulu kot..

      Delete
  2. Bebudak ni cukup suka la kalau dapat mandi kolam.....kalau cukup besar kolamnya silap2 mak pak pun join sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi.. Yang nie pun mak pak join sekali kak ezna.. Rugi bayar mahal2 duduk saja... 😂😂😂

      Delete
  3. menarik. tq share info. nanti boleh la kami ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 LM.. Kalau pergi weekdays lagi jimat.. Kurang Rm8 tak silap harga dia..

      Delete
  4. waahhhhhhh kena pergi waktu weekdays kurang sikit sesak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nie pun tak sesak sangat... Kalau p wonderland ke.. Cnfrm ramai orang...
      Kalau p weekdays, harga tiket lah murah.. Yg tu syok

      Delete
  5. Senang kalau sudah ketemu air ya kak linda...itu favorit liburan anak anak banget...Seru liburannya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya.. Tapi, ibu bapa nya harus pantau... Anak2 pun tak pandai berenang...

      Delete
  6. Replies
    1. Seronok.. Lama jugak tak p mandi kolam mcm nie

      Delete
  7. majority budak suka main air termasuklah my boys!

    ReplyDelete
  8. seronoknya diarang kan. zaman akak dah berlalu terlalu lama. hehehe. anak2 dah tua semua dah.

    ReplyDelete
  9. Kebanyakan parents yang bawa anak² memang akan memilih swimming pool kan .. baru laa anak² pun enjoy . Puas laa diorang berendam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala boleh lah p pool...yang bestnya, tandas nya terjaga lah sikit....

      Delete
  10. Seronokla mereka dapat mandi kolam

    ReplyDelete
  11. saya lalu hari tu dpn Bayou Lagoon otw ke Tehel. tp bkn time cuti 3 hari tu...

    seronok laa depa dpt berendam berkuak lentang dlm pool yaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tehel cari asam pedas ke??hihihi
      iye, memang seronok, habis kecut2 jari jemari, merah2 mata masuk air banyak sangat.. hahaha

      Delete
  12. Seronok bila dapat bermain air kan.. mengenang zaman kanak-kanak sungguh.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang...sampai sunburn lah masing2..yang pelik skang, apsal ayah dia tak nampak sunburn pun.. hahha

      Delete