Assalamualaikum..
Tenang sikit minggu nie, sebab ada kat rumah sendiri.
2minggu sebelum nie, asyik keluar kawasan je.
Penat betul rase, walaupun jadi co pilot je..
Dok mencari apa yang boleh dibuat sarapan.
Jumpa perencah nasi goreng nie.
Jom lah cuba.
Tapi, bukan dekat nasi.
Dekat kuetiau. Kikiki.
Jadi lah 2 versi kuetiau.
Yang putih tu linda pakai perencah nasi goreng pedas tadi.
Fuhh, memang pedas.
Tak baca arahan penggunaan sampai habis.
Perlu tambah garam atau tak..
Sebab linda rasa macam ada terlebih masin pula.
Takpelah, janji pedas tu ada.
Jemu dah tak makan pedas nie.
Hari nie nak golek2 je dekat rumah.
Till then, see ya.
sama lah saya ada sekali tu nak masak nasi goreng guna perencah. tak baca pula berapa banyak kena letak ...tahu tahu masin je hihihihi
ReplyDeleteHahaha.. Itulah tu...
DeleteKuetiaw apa pun memang favorite. Betul walau co pilot je pun memang penat travel keluar kawasan.
ReplyDeleteRugi tak dapat bermalas malasan di rumah... Hihihi
DeleteWah, saya suka nasi goreng, tapi saya tidak suka yang pedas
ReplyDeleteYang pedas tu segar... Hihihi
DeletePerencah nasi goreng kampung pedas ni my current favorite. Memang rasa pedas cilinya tu. Sedap!
ReplyDeleteBetul2... Tak teringat pula bila ntah membelinya.. Nseb baik belum expired... 🤭🤭
DeleteSampai dua versi, kuetiau Linda. Rajin sungguh. Selamat beristirehat di rumah, ye.
ReplyDeleteTerrajennn pulak... Hihihi...
DeleteTerima kasih kak
Rajinnya buat 2 versi kuetiau.
ReplyDeleteKalau buat pedas je.. Anak2 tak makan nanti...
DeleteWahhh kreatif betul Linda, perencah nasi goreng tapi kuetiau yang kena serang! 😂 Yang penting, rasa pedas tu membara walaupun garam terlebih sikit. kira bonus la tu, boleh jimat air mata tengok drama! Haha. Selamat golek-golek dan recharge! 🛋️🔥🍜
ReplyDeleteHahaha... Kita bedal je lah apa yang ada...
DeleteBoleh juga ya guna selain buat nasi goreng..
ReplyDeleteKita yang olah dia... Jadi ja.. Hihihi
DeleteSelamat menjamu selera. Pes tu memang pedas.
ReplyDeletePuas hati lah.. Kalau tak, tak rase pedasnya...
DeleteAkak pun hari ni nak golek2 je kat rumah
ReplyDeleteSeronok dpt golek2
DeleteBest nya golek-golek lepas makan ketiaw. KSarie memang minat bab rehat-rehat ni. Lepas tuh esoknya menyesal😅
ReplyDeleteHahaha.. Menyesal sebab berehat atau menyesal sebab tak dpt jalan2?
Deletebetul2 pedas ke tu?
ReplyDeletePedas nya terasa...
DeleteKita tekak melayi tulen kena ada pedas!
ReplyDeletebetul lah tu...tak makan pedas, tak tau lah nak habaq cmna.. hahaha
DeleteBelum try lagi yang extra pedas... macam menarik tu.
ReplyDeleteIni jenis paste eh.. sebab tak ingat brand apa dia jenis serbuk.
baru nie agaknya, paste...
Deleteyang dulu2 pun serbuk juga...
Tak pernah cuba guna perencah macam ni buat nasi goreng, biasa buat guna bahan yang dah siap tumbuk/blend.
ReplyDeletekadang2 guna paste siap je...memang ada spare kat rumah...
DeletePedas ek…nak carilaj bawak gi camping awal hulan depan
ReplyDeletePedas.. Rajen ammi pergi camping
DeleteAdabi ini saya sukaaa bumbunya. Memang pas dengan selera. Untungnya beberapa bumbu dia ada dijual di Indonesia. JD bisa beli. Tp tak lengkap. Makanya tiap ke KL saya pasti cari lagi bumbu yg tak ada di sini
ReplyDeleteAdabi nie, sudah lama jenama nya di Malaysia...
DeleteKalau rasa pes asam pedas nya.. Memang menjadi... Lagi2 untuk kak linda yang tidak tahu buat bumbu asam pedas sendiri