Selamat membawang.. smlm kami membawang juga.. si kakak bisik2 kat ibu kenapa org panggil membawang.. ibu jawab sebab koyok bawang.. dia kate org putih panggil onions friends. orang panggil onions friends sebab mulut pedas.. hehehe. xpaham pula ldy ni..
Kalau netizen jadi bawang rangers... Kikiki... Mungkin sebab kupas bawang menangis kot... Jadi, mcm sentap lah... Ntah lah.. Mana dtg perkataan makcik bawang nie.. Hahaha
Saya biasa belanja seminggu sekali. Atau kdg 10 hari sekali. Dan biasanya stok bawang memang harus banyaaaaak 😄. Untuk buat sambal setiap hari kan hahahaha. Bawang, cabe rawit, dah laah tak boleh sedikit.
Saya pun selalu beli bawang buat stok seminggu saja paling lama sepuluh hari😁
ReplyDeletetulah, linda 2, 3 bungkus kecil...guna je..selalu masak, cepat habis..jarang masak, lambat habis..kikiki
DeleteLinda blend siap² ye?
ReplyDeletea ah kak nur...campur je bawang putih , merah tu...blend siap2..yang tak blend pun ada...utk masak2 sayur ke..goreng2 ke
Deletedah dua minggu tak jumpa bawang yang cantik. semua dah buruk, busuk, cambah... esok kena cari kat pasar ahad
ReplyDeletetulah..dengan harga bawang pun kemain mendaki...
Deletekdg2 dekat pasar elok sikit bawang nya
Selamat membawang.. smlm kami membawang juga.. si kakak bisik2 kat ibu kenapa org panggil membawang.. ibu jawab sebab koyok bawang.. dia kate org putih panggil onions friends. orang panggil onions friends sebab mulut pedas.. hehehe. xpaham pula ldy ni..
ReplyDeleteKalau netizen jadi bawang rangers... Kikiki...
DeleteMungkin sebab kupas bawang menangis kot... Jadi, mcm sentap lah... Ntah lah.. Mana dtg perkataan makcik bawang nie.. Hahaha
Baru beli satu net bawang besar. Spesis malas kupas bawang kecik. :)
ReplyDeleteLinda pun jarang ada bawang besar... Sebab kdg2 nk guna jugak bawang kecik buat goreng2 sayur...
DeleteKat rumah akak ni Pak Zain yang selalu beli bawang...bawang merah, bawang putih dan bawang besar..akak bagi duit je...hahaha
ReplyDeleteIye.. Kerja kak.. Kdg x sempat nk membeli2... Hihihi...
DeleteCuya hanya kupas bawang bila nak masak je , sebab bukan tiap masa masak jadi bawang tahan lama...
ReplyDeleteKak linda buat blend nie.. Senang nk masak.. Pg2 kan.. Campak je segala pes yg ada... Hahaha
DeleteOk...makcik bawang yang ni pass. Jangan makcik bawang dok petang2 bergossip depan rumah je.
ReplyDeletehahaha...lama dah xd kawan gosip nie....
Deletesama ngan MA...weekend selalu wat stock mcm ni...
ReplyDeleteTime wiken mcm sotong.. Semua nk buat... Hihihi.. Topup lauk lah...
DeleteSaya biasa belanja seminggu sekali. Atau kdg 10 hari sekali. Dan biasanya stok bawang memang harus banyaaaaak 😄. Untuk buat sambal setiap hari kan hahahaha. Bawang, cabe rawit, dah laah tak boleh sedikit.
ReplyDeleteKalau linda selalunya brg basah dan syur.. Yg itu seminggu sekali.. Kalau brg2 kering mcm nie.. Mmg beli sebulan terus... Usai gaji, terus beli brg dapur... Hihihi
Deletemembawang depan laptop...sian laptop tu menangis sama
ReplyDeletebaru la adil..sama2 nangis... hahaha
Delete