Assalamualaikum
Menu sarapan hari nie..
Karipap inti keledek...
Rajen betul menguli, mengekelepet karipap subuh subuh hari...
Inti nya linda dah masak siap2 malam tadi..
Jadi pagi nie awal sikit bangun, nak buat kulit dia..
Sebelum dan sesudah goreng
Maafkan bentuk dan klim yang ntah pape.. Hihihi..
Setahun sekali baru nak jumpa karipap buat sendiri.. Gitu lah rupanya
Ada lebih, kita goreng kan sikit, lepas tu simpan lah...
Banyak sangat pulak nak goreng semua tadi..
Boleh lah buat habuan esok pulak..
Doh tepung nie pun ada extra.
Kalau rajen, kita nipiskan dia.
Buat lempeng ke.. Roti puri ke.
Ehhh.. Ikot lah nak jadi apa pun.
Boleh la nie untuk sekali ngap.
Alhamdulillah, puas hati makan karipap buat sendiri...
Till then, see ya
Rajinnya Linda buat karipap time hari bekerja 👍🏻
ReplyDeleteBila mood dah sampai.. Kena terus buat.. Jangan tangguh2... Kikiki
DeleteRajinnya Linda...
ReplyDeleteUntuk makan sendiri.. Boleh la
Deleterajinnya....
ReplyDeleteItulah.. Diri sendiri pun terkejut dengan kerajinan sendiri.. Kikiku
Deletegoreng separuh masak boleh frozen tu simpan. sedapnya karipap.
ReplyDeleteA ah... Simpan lah dalam peti sat.. Buat esok ke.. Lusa ke..
DeleteRajin rajin.... Tak pernah lagi rasa isi keledek.. kalau kentang biasa la :D
ReplyDeleteLinda memang biasa buat keledek... Isi nya manis sikit... Kalau kentang, mcm tak sedap pulak... Hahaha
Deleterajinnya..LM dah lama tak buat sebab malas
ReplyDeleteTunggu setahun lagi lah baru rajin semula... 🤣🤣
DeleteTak pernah buat karipap ni Linda.....akak selalu beli je.
ReplyDeleteMenjak dok jauh dr family, yNg teringin semua buat sendiri... Dulu pernah buat kuih getas... Tp, sekali jelah.. Kikiki
DeleteLamanya tak mengelim karipap.
ReplyDeleteInti keledek memang sedap ni Linda, manis gitu.
ha ah...betul...dah selalu buat guna keledek, pakai kentang tak sedap pulak rasenya...hihihi
DeleteAwalnya saya bingung, karipap itu apa ya?
ReplyDeleteSaya lihat fotonya disini, terus googling...oh rupanya karipap itu kalau disini namanya pastel...
Salam,
Owh.. Lain sungguh namanya... Kalau pastel itu..yang linda tahu "warna pastel = warna lembut"... Hihihi
DeleteKeledek itu ubi kan ya kak? Belum pernah coba karipap isi keledek. Kalo ke Penang saya beli karipap dari langganan saya, selalunya isi kari ayam atau udang. Sukaa sangat.
ReplyDeleteKalo disini karipap sebutannya pastel. Tp isinya beda.
Biasanya isi bihun, atau sayuran . Kdg Diisi telur juga. Saya suka 2-2 nya. Yg penting makan saat panas 😄
Kalau tradisional nya.. Emang isi nya ubi kentang @ ubi keledek...
DeleteKalau isinya udah lain, itu inovasi.. Supaya lagi banyak pilihan karipap nya, untuk marketing..
Kalau yang isi sayuran, selalu lah kita panggil popiah..
Isi bihun, tak pernah ada di sini.. Rasa nya kak linda lah..
Xpa ..janji sedap dan isi karipap tak terburai keluar time menggoreng
ReplyDeletetang tu linda berjaya...hihihi
Delete