Assalamualaikum
Saja lah nak share lauk bekal hari nie.
Apa ke hal nya gambo senget benget..
Bio je lah.
Linda jemu dah makan daging je.
Pagi tadi buat telur mata 2 biji, tabur bawang, perasa sikit.
Lepas tu, masak juga terung berlado tu. Tapi tak pedas ye.. Tak best betul.
Versi telur mata tu, linda tak letak kicap dan cili hiris.
Sebab tak suka kicap sangat, lepas tu igtkan terung tu dah pedas.
Tu yang tak letak cili hiris.
Alhamdulillah, kenyang juga.
Siap beli nescafe ais dekat cafe lagi.
Esok kita tapau je lah, jemu dah nak masak daging je.
Till then, see ya.
Kita belum jemu daging lagi, tapi kalau tambah lauk telur macam ni, mahu bertambah nasi.
ReplyDeleteLagi nasi2 panas kan.. Kikiki..
DeleteSedap tu terung belado walau tak pedas ok jer la.. tgh lapar mmg ngap jer hihii
ReplyDeleteBetul.. Tengah lapar, ngap je
DeleteCie tak jemu lagi daging sebabnya jarang masak daging. Dapat daging korban ni masak selang seli hari. Kalau masak hari2 memang jemu.
ReplyDeleteNie sebab dalam peti ais tu ada daging je.. Kikiki.. Maka memang itu je lah lauk nya... Peti ais 1 pintu je, tempat frezer dia terhad la sikit. Kalau nak beli lauk lain, tak muat nak simpan
Deleteammi lagilah boleh dikira berapa kali je makan nasi letak kicap sepanjang 46 tahun. mmg tak suka juga.
ReplyDeleteKalau semata mata kicap, jarang juga... Kalau memang masak kuah kicap ke.. Yg tu boleh la
DeleteKita suka kicap, tu sebab dari kecik hitam arwah ayah cakap. Daging korban tak masak lagi ni. Sebab baru2 ni banyak makan daging lauk Raya.
ReplyDeleteNie suami lah cakap dengan anak "jgn makan kicap banyak, nanti hitam"... Adoi..
DeleteKalau uncle pulak, telur mesti lawan dia kicap...!
ReplyDeleteKalau ratah telur rebus kenduri, memang kena letak kicap
DeleteMakanan simple kalau malas nak masak sangat.... Telur dgn kicap hihihi
ReplyDeleteLinda nie memang kurang rajin masak... Hahaha
DeleteCuya baru je mula nak masak daging
ReplyDeleteDaging banyak2 dah bagi orang, kita amik sikit je sebab ibu ayah tk boleh makan daging sngt.. Darah tinggi agaknya
Makan sikit2 je..
DeleteTelur dengan kicap memang best!
ReplyDeleteSayang pula tak rasa pedas ye terung tu.
Itulah.. Igt pedas dah cili tu
DeleteAkak dah lama tak makan menu daging, raya haji aritu pun takde masak daging... tapi kalau akak tiap hari layan telur mata pun sedap hehehhe
ReplyDeleteKita kalau ikan goreng panas2 boleh nak layan hari2.. Kikiki
DeleteSimple but nice...Janji kenyang =D
ReplyDeleteAlhamdulillah..
Deletetahun ni tak dapat daging korban... tapi sedap tu telur mata dengan cili padi. cuma perut aje dah tak tahan pedas sekarang
ReplyDeleteKena jaga jaga la ye kak yan.. Risau lain pula jadinya
Deletearghhh.. nyampah tau sebut nescafe ais.. terus teringin!
ReplyDeleteOrder lah.. Apa lagi
DeleteMenu ini saya kira rasanya sangat nikmat.
ReplyDeleteBetul.. Lagi pula, lepas masak terus dimakan..
DeleteTerong nih saya sukaaa sangat. Mau di buat sambal, atau dibakar cicah sambal kecap, atau kalau orang Sunda dibuat pecak terong, pakai kuah sambal kencur, haduuuh terlapar kalau ingat 😄. Apalagi kalau terong bulat yg hijau, dimasak kari atau ulam saja pun enak.
ReplyDeleteKalau kencur tu. Selalu nya kak linda buat masak santan campur ikan keli digoreng...
DeleteTerong bulat yang kecik2 tu kan? Yang tu di sini panggil terung pipit, enak nya di tumis pedas atau buat sambal merah, mcm sambal ikan bilis.
fuhh dpt nasi panas-panas lauk terung berlado + telur mata + cili kicap ana ok dah hehehe
ReplyDeleteYang ringkas tu yang bahaya... Kikiki
DeleteAlhamdulillah lauk sedap. Kalau ada rasa pedas tu lagi tambah sedap berselera makan kan. hihi..Takpelah, lain kali boleh buat pedas sikit.
ReplyDeleteItulah.. Rasenya dah letak cili banyak.. Tak pedas juga... Kikiki
Delete